Monolog de toamna

315674 257039124339866 140838495959930 744998 527909954 n Monolog de toamnaSper sa nu fi devenit nostalgica, dar  cred ca se intampla oricui sa simta ca lasa intr-un loc niste ganduri si un anumit fel de a simti…pe care le regaseste atunci cand se intoarce. Mie mi se intampla des asta, poate si datorita faptului ca in ultima vreme am tot schimbat locuri…si nu ma refer doar la locuri de munca.

Intotdeauna ma impresioneaza cand ajung fizic intr-un loc vizitat virtual inainte. Exista acel ceva care declanseaza in mine o emotie nemaintalnita intr-un alt context. O multumire, o placere deplina… Si, involuntar…ceva din mine ramane acolo. Acel ceva cu care iti place sa te reintalnesti, chiar si dupa o vreme indelungata. Pentru ca, valorile spirituale nu pier, nici datorita distantei, nici datorita schimbarilor de orice fel.

Ma intreb acum,  reflectand la acele locuri pe care le parasesc si la care revin constant, ce inseamna statornicie…sa stai aproape tot timpul in acelasi loc, sa fii fidel casei tale, strazii, orasului, jobului…sa nu iti gasesti acea pace sufleteasca decat intr-un singur loc, acela foarte bine cunoscut, atat de cunoscut incat si orb de-ai fi nu te-ai impiedica de nimic??? Asta o fi statornicia? Sau poate, statornicia inseamna sa fii fidel credintelor si aspiratiilor tale si sa nu faci rabat de la ele, oriunde te-ai afla?  Sa porti cu tine peste tot acele  principii solide dupa care te ghidezi in viata, sa nu abandonezi niciodata ceea ce pretuiesti cu adevarat pe lumea asta, indiferent pe ce pozitie sociala te-ai afla la un moment dat…?

Nu stiu, dar cred ca valorile morale in care crezi cu convingere reprezinta cartea ta de vizita, coloana ta vertebrala si nu viata materiala, fuga continua dupa acea pozitie sociala pentru care ai fi in stare sa-ti abandonezi cei mai apropiati colaboratori, cei mai buni prieteni, uneori si familia…doar pentru o efemera perioada de glorie…Statornic nu inseamna, cred,  sa stai pironit intr-un loc, fie ca e bine sau nu, doar ca sa-ti multumesti orgoliul personal si sa pastrezi aparentele.

Statornicie inseamna deci, sa ramai intotdeauna fidel  acelor valori etice si culturale cu care ai fost educat si sa lasi o parte din ele, peste tot pe unde viata iti poarta pasii. Pentru ca, in schimbul lor, vei primi apreciere, admiratie, infinita prietenie si ca bonus: stima de sine! Albert Einstein insusi spunea ca “nu trebuie sa fii un om de success, ci un om de valoare”! Succesul se cuantifica in plan personal atunci cand bifezi pe agenda sufletului tau implinirea unui vis, sau binecuvantarea familiei tale, sau prietenia sincera si dezinteresata pe care o oferi si o primesti, sau faptul ca Dumnezeu te iubeste pentru ca nu ti-a lipsit niciodata nimic…Ce poate fi mai statornic decat faptul ca, oriunde ai fi, ai credinta ta?

“La ce statornicia parerilor de rau,
Cand prin asta lume sa trecem ne e scris
Ca visul unei umbre si umbra unui vis?”   (Mihai Eminescu)

Articole Asemanatoare:

  • Nu Exista Articole Asemanatoare

3 Raspunsuri la "Monolog de toamna"

  • Zeb spune:
  • Manu21 spune:
  • Ramona spune:
Spune-ti parerea

Acest blog admite Gravataruri. Pentru a avea propriul avatar, inregistreaza-te la Gravatar

Educational Blogs - BlogCatalog Blog Directory Catalog web SEO Romania Horoscop